Biografie

Bianca en Wim de Vries,

leadvocals en gitaar/leadvocals

Bianca en Wim leerden elkaar in 2014 kennen en deelden al snel de passie voor de countrymuziek. Bianca zong haar hele leven al en Wim pakte na vele jaren de gitaar weer uit het stof.

In 2016 maakten zij samen een roadtrip door Amerika. Geïnspireerd geraakt door met name de muziek in Nashville.
Na een 2e roadtrip, wederom door Amerika, in 2018 (zij waren daar tijdens het Americana Fest in Nashville) werd Billy Bray Band geboren! Ze wilden met deze band hun eigen songs schrijven.

Vanaf 2019 traden zijn regelmatig op als duo of trio met bekende en minder bekende covers. Maar het was van af die tijd de bedoeling om met Billy Bray Band eigen origineel repetoire te spelen. Gedurende de zomer van 2019 is er dus hard gewerkt aan de eigen songs voor hun eerste album ( een EP met 7 songs) in samenwerking met Danny Hendriks en R. J. F. Mensies.

Het album is in het najaar van 2019 opgenomen in de For The Record Music Studio in Wijchen. In samenwerking met enkele fantastische muzikanten zoals Eric Coenen (Bass), André Sommer (Pedalsteel en piano), Wim van de Vliert (Guitar), Joost van Es (Fiddle) en Mark Eshuis (Drumms)!

Op 20 februari 2020 kwam de eerste single (incl. videoclip op YouTube) Strong After Forever uit en het album is vanaf 19 April via alle streamingskanalen te beluisteren.

Naast Bianca en Wim heeft Billy Bray Band haar eigen talentvolle muziekanten ,zoals Ruud Suisam (drumms), Bart de Waal ( gitaar en vocals) , Thijs Sluiter (bass en vocals) en samen zijn we hard aan het werk met nieuw materiaal met een wat modernere country sound.

Bianca en Wim willen de komende jaren met deze geweldige band op de vele mooie countryfestivals in Nederland en Europa gaan spelen.


Bart de Waal

Leadguitar

Bart is met zijn 18 jaar jong de benjamin van de band, maar misschien wel het meest getalenteerd en in ontwikkeling. Hij speelt sinds zijn 11e gitaar en heeft al verschillende genres gespeeld, maar kwam er achter dat countrymuziek erg goed bij hem past.

Bart raakte geïnspireerd door oa  Waylon Jennings, Willie Nelson, Johnny Cash en The Byrds. Maar ook wat recentere artiesten zoals Luke Combs, Brad Paisley, Chris Stapelton, Jason Isbell en Tyler Childers.

Hij vindt het belangrijk om zijn eigen invloeden kwijt te kunnen in projecten en daar is Billy Bray Band enorm geschikt  voor, want zij geven hem daar die ruimte.

Ruud Suisam

Drums

Ruud is opgegroeid in een gezin waar muziek altijd centraal stond. Het drummen fascineerde hem als kind al heel erg. Op zijn 7e kreeg hij zijn eerste drumstel en is er eigenlijk nooit meer achter vandaan gekomen.

Ruud heeft  als prof al vele muzikale projecten en genres achter de rug en runt sinds 2003 zijn eigen drumschool “Suisam Drums Education”. Naast sessie-en studio werk, geeft Ruud workshops en drumclinics.

Wat veel mensen niet weten is dat Ruud een passie heeft voor de (new) country. Billy Bray Band geeft hem een nieuwe uitdaging en hoopt samen met Bianca , Wim en de andere bandleden deze band tot grotere hoogten te tillen!

Thijs Sluiter

Bassist

Wanneer Thijs muziek maakt kan hij niet stilstaan. Zijn roots is Rock 'n Roll en Country. Al op jonge leeftijd werd hij geïnspireerd door Elvis en Johnny Cash. Na een zolderkamer carierre heeft hij in verschillende bands gespeeld waarmee hij veel ervaring op heeft gedaan in binnen en buitenland. Een strakke basis en de juiste sfeer zijn de start voor een goed nummer en dat is wat Thijs geeft en ervaart binnen Billy Bray Band.

Photography: Arifocus fotografie / Ariane van Ginneke | Design and website powered by:
Doks design agency