Biografie

Bianca en Willem Devries,

leadvocals en gitaar/leadvocals

GOEDESTART

De nieuwste Nederlandse countrysensatie Billy Bray Band start meteen goed.

In 2019 opgericht door schrijvers/zangduo Bianca en Willem Devries, namen ze het Album “Strong After Forever” op. Wonnen hiermee direct de ISSA SILVER AWARD voor Best International Album en de Fairplay Country Award voor Amazing band/Countryrock original 2020. Met deze internationale erkenning is de fundering gelegd voor een glansrijke countrycarrière.

 

ALBUM

Hun eerste EP “Strong After Forever” is een gevarieerd album met sterke songs. Opgenomen in het najaar van 2019 in de For The Record Music Studio in Wijchen. In samenwerking met de crème de la crème van de Nederlandse muziek-en countryscene. Op 20 februari 2020 werd de single “Strong After Forever” gelanceerd. Inmiddels wordt deze track op diverse radiostations gedraaid over de hele wereld en is ook te beluisteren via alle streamingskanalen.

In de zomer van 2020 nam Billy Bray Band 5 nieuwe eigen songs op i.s.m. producer Nick Jongejan (Young River) in zijn studio in Zwijndrecht. In de loop van 2021 worden deze 5 prachtige singles gereleased. De eerste single, "When Forever Ends", werd op 20-01-21 gereleased en is te beluisteren op alle streamingskanalen en YouTube!

LIVEBAND

Billy Bray Band staat bekend om hun energieke optredens. Hoewel het eerste album wat traditioneler klinkt, spelen zij nu een unieke combinatie van new country met een mix van Pop- en Southern Rock elementen en af en toe een knipoog naar de meer traditionele country. Hun sound wordt gekenmerkt door ijzersterke meerstemmige vocalen.  

De verfrissende afwisseling tussen de zanger en zangeres maken dat de Billy Bray Band een eigen plek in de hedendaagse countryscene heeft.

 

BILLY BRAY BAND

Willem Devries:     Guitar/Leadvocals

Bianca Devries:     Leadvocals

Bart de Waal:         Guitar/Mandoline

Thijs Sluiter:           Bass/Vocals

Ruud Masius:         Drums


Bart de Waal

Leadguitar/mandoline/banjo

Ruud Masius

Drums

Thijs Sluiter

Bass/vocals

Photography: Arifocus fotografie / Ariane van Ginneke | Design and website powered by:
Doks design agency