Biografie

Billy Bray Band

GOEDESTART

De nieuwste Nederlandse New Country/Americana sensatie Billy Bray Band start meteen goed.

In 2019 opgericht door schrijvers/zangduo Bianca en Willem Devries, namen ze hetAlbum ‘Strong After Forever’ op en wonnen hiermee direct de ISSA SILVER AWARD voor Best International Album en de Fairplay Country Award voor Amazing Band/Countryrock Original 2020.

 

ALBUM

Hun eerste EP ‘Strong After Forever’ is een gevarieerd album. Opgenomen in het najaar van 2019 in samenwerking met de crème de la crème van de Nederlandse muziek-en country scene. Op 20 februari 2020 werd de eerste single ‘Strong After Forever’ gelanceerd.

In de zomer van 2020 nam Billy Bray Band 5 nieuwe eigen songs op in samenwerking met producer Nick Jongejan (The Young River) in zijn studio in Zwijndrecht. In de loop van 2021 en 2022 zijn deze 5 ijzersterke singles gereleased. Deze 5 singles zijn (inclusief het album) zijn te beluisteren op alle streaming kanalen en YouTube! (met een aantal hele mooie video's!)

LIVEBAND

Billy Bray Band staat bekend om hun energieke optredens. Hoewel het eerste album wat traditioneler (country) klinkt, spelen zij een unieke combinatie van New Country en Americana, een mix van Pop- en Southern Rock elementen en af en toe een knipoog naar de meer traditionele country.

De muzikale mix en de verfrissende afwisseling tussen de zanger en zangeres maken dat de Billy Bray Band een unieke plek in de hedendaagse muziek scene heeft.

BILLY + BRAY

Als semi- akoestisch duo zijn Willem + Bianca inmiddels goed op elkaar ingespeeld, want zij hebben al op vele leuke plekken mogen spelen (gitaar/zang), waar keer op keer hun muziek en enthousiasme goed wordt ontvangen!

Let op: vanaf Januari 2023 starten zij met hun 2e HOMETOUR langs huiskamers, tuinen, bars, restaurants, boten, molens, enzovoorts. Kijk bij "Gigs" voor de programmering!

 

BILLY BRAY BAND

Willem Devries         Lead vocals/guitar

Bianca Devries         Lead vocals

Robert van Vooren   Lead guitar/backing vocals

Paul ten Voorde        Bass

Ruud Masius             Drums


Ontwerp en website powered by:
Doks ontwerpburo